Stejně jako Singer, také Redux se vydal cestou modernizace a restaurování automobilových sportovních ikon. V jeho případě jde o BMW M3 E30, kterých chce celkově zmodernizovat tři desítky. Automobil v galerii je jedním z nich.

Projekt začíná úplně stejně jako u Singeru. Zákazník doveze své vlastní BMW M3 E30, případně mu ho firma sama sežene. Následuje rozebrání do posledního šroubku a v případě potřeby je celá karoserie vyztužená a následně kompletně zbavena původní barvy, aby se odhalila i ta nejméně nápadná místa napadená korozí. A že E30 jich má více než malé množství…

Ares Panther ProgettoUno
Ares Panther ProgettoUno je novodobou interpretací De Tomaso Pantera

Redux také pracuje s pohonnou jednotkou, ovšem vychází ze sériového motoru BMW S14. Standardní 2,3litrový atmosférický čtyřválec převrtá na objem Evolutionu II, tedy na 2,5 litru a motor dostane na zakázku vyrobené ojnice, písty a kliku od BMW Motorsport. Jakého výkonu motor dosahuje, firma nezveřejnila, ale odhadujeme, že to bude maximálně kolem 230 koní.

Na přání však můžete mít čtyřválcový motor přeplňovaný turbem. Podle fotek jde o tentýž motor S14, jako v případě ostatních plánovaných aut a Redux avizuje výkon 387 koní a 528 Nm. Na čtyřválec hodně slušná čísla!

Showcar na fotografiích je vybaven 6stupňovým manuálem, ale další kusy budou mít 5kvalt. Bez ohledu na zvolený motor jsou převodovky také nově poskládané a mají na zakázku vyrobený „setrvák“ a odolnější táhla. Nový je také zadní samosvorný diferenciál a výfuk z nerezové oceli.

BMW M3 E30 by ReduxZdroj: Redux

O deceleraci se starají šestipístkové brzdy AP Racing s 330mm kotouči vpředu a čtyřpístkové třmeny vzadu, kde se zakusují do 304mm kotoučů. Redux nezapomněl ani na podvozek, kterým je závodní, standardně ve třech úrovních stavitelný EXE-TC. Volitelně lze jeho tlumiče nastavit na čtyřech úrovních.

Rovněž interiér je zcela unikátní. Závodní stavitelné pedály, ochranná kec podle přání zákazníka (také být nemusí) a závodní skořepinové sedačky patří mez nejvýraznější prvky přepracovaného interiéru. Co však povařujeme téměř za zločin, je digitální displej místo analogových budíků. Ukázkový příklad, jak velmi povedenou a vkusnou modernizaci zabít jednou jedinou chybou. Ale proti gustu, žádný dišputát.

A cena? Tu Redux oficiálně nezveřejňuje…