Seat Minimó, to je název nového konceptu, který předvedla španělská automobilka na Světovém kongresu mobility. Hned na první pohled je jasné, kde se vývojáři inspirovali. Auto totiž silně připomíná elektrický Renault Twizy, který Francouzi vyrábějí už od roku 2012. Španělé se ale dušují, že jejich auto bude lepší.

Přitom udávaný dojezd na jedno nabití mají obě auta takřka stejný. Seat by měl zvládnout okolo 100 km. Ne vždy ale bude nutné spoléhat na zásuvku. Baterie jsou pro novinku připraveny v kompaktním balení, které lze vyjmout. Když dojde proud, stačí tedy prohodit články a jede se dál.

Koncpet Citroën Ami One
Koncept Citroën Ami One se může stát novodobou „kachnou“

Taková strategie by mohla být zajímavá například pro carsharingové služby nebo rozvozové firmy, které by konečně nemusely čekat na to, až se jejich elektromobil nabije ze sítě. Koncept je prý vybaven také autonomním řízením úrovně 4, což už znamená, že si jej člověk může k sobě přivolat třeba z nedalekého parkovacího místa.

Koncept Seat MinimóZdroj: Seat

Design Seatu Minimó je nápadný, ale vzhledem k podobnosti s Renaultem a i s dalšími různými koncepty městské mobility, nejde o převratnou záležitost. Výhodou je, že kabina je dobře uzavřena a dvoučlenná posádka sedící v řadě za sebou není jako u Renaultu vystavena vlivům počasí. S délkou 2,5 metru a šířkou 1,24 metru slibuje Minimó dobrou manévrovatelnost ve městě, ale majitele skútrů zřejmě nepřesvědčí.

Seat zatím neinformoval, kdy a zda vůbec půjde malý elektromobil do prodeje. Pokud ano, je jasné, že se v evropských městech strhne drsný souboj mezi dvěma levnými elektrickými vozítky.