Aston Martin u svého chystaného hypersportu, který využívá techniku z Formule 1, samozřejmě dopřeje zákazníkům téměř všechno, co si mohou při specifikaci jejich šíleně drahého vozu přát. Zcela určitě tak bude každý ze 150 vyrobených kusů naprostým originálem. Za minimální cenu v přepočtu okolo 58 milionů korun byste přece nechtěli být nijak omezováni.

Podobně přemýšlel i jeden z budoucích majitelů, americký byznysmen Kris Singh, který se nyní na svém Instagramu zmínil, že červený lak na jeho Valkyrie bude obsahovat pravý měsíční prach. Těžko říct, zda tento prvek nakonec nějakým způsobem „vylepší“ konečné vzezření samotného laku, ale pozornost tato výstřednost určitě vzbudí.

Fast & Furious Live.
Rychle a zběsile živě. Do Česka zamíří show Fast & Furious Live, co od ní čekat?

S požadavky majitele prý Aston Martin souhlasil a bude se snažit měsíční prach co nejlépe zakomponovat do laku vozu. Pokud vše vyjde, tento Aston Martin bude vůbec prvním vozem na světě, který bude doopravdy obsahovat prvky z vesmíru.

Jak k měsíčnímu prachu Singh vůbec přišel, to samozřejmě nezmiňuje. Jenom poodhalil, že prach bude vytvořen rozdrcením jednoho z několika měsíčních kamenů, které vlastní.

Vzorky kamenů z Měsíce byly přitom prodány v nedávné aukci v USA za v přepočtu asi 38 milionů korun. Jednalo se o opravdové měsíční kameny, které ze své mise na Měsíc tehdy dovezla posádka Apolla 11. Zajímavý artefakt totiž před třemi lety NASA prodala soukromému sběrateli a od té doby kameny již několikrát změnily majitele. Takže kdo ví, třeba je nyní Singh mezi nimi.

Mercedes-Benz třídy A.
Mercedes představil novou třídu A. Novinka dostala i prvky z vrcholné S-Klasse

Jen pro připomenutí, Aston Martin Valkyrie je společným projektem britské automobilky a stáje Formule 1 Red Bull, jejichž cílem je vytvořit silniční hypersport se schopnostmi monopostu formule 1. Vůz se bude pyšnit atmosférickým dvanáctiválcem o objemu 6,5 litru využívajícím elektrického systému KERS.

Výsledný výkon by mohl činit plných 1000 koní a Aston míří na finální hmotnost pouhých 1000 kilogramů. Ke všemu dále automobilka plánuje i aerodynamicky ještě dokonalejší verzi, která však bude využitelná pouze na okruhu.