Poté, co uspěla se svým nápadem nabídnout zákazníkům novou sérii vozu DB4 GT, přichází automobilka Aston Martin po dvou letech s novým nápadem. Pro 25 fanoušků Jamese Bonda nechá vyrobit repliky vozu DB5 v provedení z "bondovky" Goldfinger.

V ní vůz vybavený mimo jiné radarem, vystřelovacím sedadlem, otočnými značkami, zbraňovým kompletem či vysouvacím neprůstřelným štítem v zadní části, řídil v roli slavného agenta Jamese Bonda neméně slavný herec Sean Connery. To se stalo poprvé ve filmu Goldfinger. Celkem se pak tento automobil objevil ještě v dalších pěti filmech z této série.

Vznikne v nové továrně na jihu Walesu.
Aston Martin potvrdil výrobu SUV na základech konceptu DBX!

Výroba replik je společným podnikem automobilky Aston Martin a společnosti EON Productions, která produkuje právě filmy o agentovi 007. Aby byl dojem co možná nejvěrnější, bude se na projektu podílet také Chris Corbould, který získal Oscara za speciální efekty ve filmech o Jamesi Bondovi. Repliky budou nalakovány stejným odstínem stříbrné barvy jakou měl originální filmový vůz, získají také řadu "nadstandardních" prvků filmové výbavy. Včetně těch otočných značek.

Od originálu se budou mírně lišit v záležitostech pro zvýšení kvality a spolehlivosti. Je otázkou, proč to vlastně tvůrci vozu dělají, protože tyto vozy nebudou moci získat klasickou registrační značku pro provoz na veřejných komunikacích.

A to všechno za cenu, která činí 3,5 milionu dolarů, což je v přepočtu více než 79 milionů českých korun. Zákazníci si je budou moci začít užívat v roce 2020.