Ve společnosti takových osobností, jako jsou Carl Benz, Henry Ford, Louis Chevrolet, Ettore Bugatti nebo také vratislavického rodáka Ferdinanda Porsche, se ocitl po uvedení do Automobilové síně slávy Kiičiro Toyota.

Tento zakladatel společnosti Toyota a její někdejší prezident byl oceněn za svůj technický um a vůdcovské schopnosti. "Kiičiro Toyota dokýzal předvídat a inovovat jako málo lidí v historii, což ukazuje jeho významný přínos pro celý automobilový průmysl. Je nám ctí, že ho můžeme uvést do Automobilové síně slávy," sdělil Ramzi Hermiz, předseda výboru Automobilové síně slávy.

Singer Vehicle Design už není jedinou americkou společností, specializující se na přestavby klasických Porsche na zakázku.
Chcete 993 GT3 RS? Gunther Werks vám ji vyrobí! Jenže, stojí to balík...

Kromě toho, že se Toyoda podílel na navrhování prvního modelu značky, což byla Toyoda AA z roku 1936, hned po zavedení její výroby začal experimentovat s bezodpadovými výrobními metodami a zaváděl dnes všeobecně využívaný způsob zásobování díly - Just in time.

Automobilová síň slávy upozorňuje na ty, kteří se významně zapsali do dějin automobilového průmyslu. Dosud takové vyznamenání získalo necelých osm stovek lidí. Síň slávy sídlí v Dearbornu v USA a je volně přístupná veřejnosti. Další informace lze získat na www.automotivehalloffame.org.