Ta totiž patří mimo jiné elektromobilům s technologiemi autonomního řízení. A Sedric je přesně takový stroj, což naznačuje i jeho pojmenování. Sedric je totiž zkratkou slov SElf DRIving Car, což znamená "samořízené auto".

Na první pohled ale studie jako automobil příliš nevypadá, připomíná spíš kabinu lanovky. A její příď trochu evokuje úsměvavý obličej.

Sedric je každopádně vizí plně autonomního vozu, takového, které nepotřebuje řidiče. Proto v interiéru chybí ovládací prvky, autu stačí dát pokyn stisknutím tlačítka Go. Sedric se rozjede a o všechno se pak postará sám. Ještě předtím je ale samozřejmě nutné zadat cíl cesty.

Čtěte také: Volkswagen představil Arteon, svou novou vlajkovou loď

Posádka se tedy jen usadí ve čtyřmístném interiéru a může se věnovat libovolné činnosti. Třeba úpravě malé "zahrádky" za sedadly.

Zajímavé je, že auto si můžete i přivolat, k čemuž slouží dálkový ovladač.

Sedric k pohybu využívá elektrický pohon, který si bere energii z akumulátoru s kapacitou 60 kWh - ta prý zajistí dojezd okolo 400 km na jedno nabití. O "orientaci" a řízení se pak stará několik senzorů LIDAR, stereokamery a klasický radar.

Studie má samozřejmě do sériové výroby hodně daleko, přesto je jasné, že autonomní technologie se v autech bude objevovat čím dál častěji.