Má za sebou třináctileté působení ve funkci hlavního designera Jaguaru a v posledních šesti letech nesl zodpovědnost za vzhled takových vozů jako jsou kabriolet Dawn, nový Phantom či SUV Cullinan. Nyní se však od Rolls-Royce přesouvá k čínskému výrobci osobních vozů.

Řeč je o Gilesovi Taylorovi, kterého do svých řad nyní získal čínský automobilový koncern FAW Group. V jeho portfoliu je kromě u nás prakticky neznámých značek jako jsou Xiali či Jiaxing také nejstarší čínská automobilka Hongqi. Právě v těchto vozech jezdí nejvyšší představitelé této asijské velmoci. Přestože design momentálně nevypadá úplně nejmoderněji, výbava těchto aut je na té nejvyšší možné úrovni.

Huansu C60 Hyosow.
Číňané už stihli okopírovat i Lamborghini Urus. Miliony ale potřebovat nebudete

Giles Taylor tedy bude mít nepochybně za úkol, aby právě na vzhledu modelů vlajkové značky zapracoval. Současně bude ale dohlížet na tvorbu koncepčních vozů a třeba i dopravních prostředků schopných autonomní jízdy.

Taylor se nemusí natrvalo stěhovat do Číny. Své sídlo bude mít v německém Mnichově, kde je jedno z designových center FAW. Šéf FAV - XU Liuping neskrývá svoji radost z této akvizice: "Potřebujeme propojit naši bohatou kulturu s dalšími  pokročilými globálními kulturami," uvedl ve svém prohlášení.