Nejsou to ani dva týdny, co šéf AMG Tobias Moers oficiálně oznámil, že všechny příští modely AMG budou od roku 2021 elektrifikovány. Tuto informaci těžce nesou především puristé a fanoušci značky. Nyní přichází ještě větší „rána“. Moers oznámil, že všechny příští AMG budou pouze s pohonem všech kol. Důvodem jsou zákazníci, kteří si tuto koncepci pohonu žádají.

Crashtest Koenigseggu Regera
Video: Crashtesty Koenigseggu nejsou nic pro slabé povahy


V nedávném rozhovoru pro Autocar Moers uvedl, že automobily s pohonem zadní nápravy už nejsou mezi klienty AMG žádány a značce se nevyplatí vývoj jejich vývoj. Podle jeho slov se pro první třídu E AMG s volitelným pohonem všech kol rozhodlo drtivých 90 procent zákazníků. Prý nehledě na fakt, že tyto čtyřkolky jsou i nadále schopny jezdit pouze s poháněnou zadní nápravou. Pro těch pár zákazníků, kteří chtějí driftovat…
 
Čtyřkolkou bude také vlajková loď AMG GT, protože i zde zákazníci vyslovili požadavek na pohon 4x4.
 
Moers také potvrdil, že za nedlouho AMG skončí s V12 motory. Posledním „velikánem“ je S65 Final Edition. Ještě smutnější zprávou je ta, že v ohrožení je i motor V8 z modelu C63, s nimž mají technici také větší a větší problémy kvůli emisním limitům.
 
Takže ve finále je zpráva o elektrifikaci ještě tou nejpozitivnější.