Už jsme si zvykli, že tu a tam se mezi šedí policejních aut objeví něco zajímavého, jako například Gallardo na převoz orgánů, zabavené Ferrari 458 Spider či Nissan GT-R ve službách japonských strážců pořádku.
 
V Spojených arabských emirátech je ale situace naprosto odlišná. Tamější policie, především v Dubaji a Abú Dhabí využívá exotických sportovních aut velmi často. A právě v hlavním městě federací sedmi konstitutivních emirátů slouží jeden ze sedmi vyrobených automobilů Lykan HyperSport.

Alfa Romeo Spider boxera Muhammada Aliho
Nechcete auto, které Muhammad Ali pořídil pro svou ženu? Ta ho neuměla řídit

Výrobce W Motors zveřejnil video o svém úplně prvním vyrobeném voze, který si zahrál také v sedmém pokračování filmu Fast and Furious, kde poněkud nerealisticky proletěl mrakodrapy.
 
Jméno Lykan pochází z transylvánské mytologie, kde Lykan představoval bájného draka. Kromě zajímavého jména a poněkud divokého designu se Lykan HyperSport může pochlubit velmi působivými technickými údaji. Pohání ho uprostřed umístěný motor RUF, který byl náležitě upraven. Plochý šestiválec o objemu 3,7 litru je přeplňovaný dvěma turbodmychadly, což znamená 740 koní a 960 Nm točivého momentu. Tento sportovní automobil váží pouze 1400 kg a využívá dvouspojkové převodovky od Porsche.

První ze sedmi vyrobených automobilů Lykan HyperSport slouží u policejních složek v Abú DhabíZdroj: W Motors
 
Se zrychlením z 0–100 km/h za 2,8 sekundy a z 0–200 km/h za 9,4 sekundy jde o jeden z nejrychlejších policejní automobil všech dob. Maximální rychlost atakuje 400 km/h.
 
Cena? 3,4 milionu dolarů. To jsou pro tamější šejky drobné…

V přiloženém videu se na policejní Lykan můžete podívat.

Zdroj: Youtube