Nazývat přitom novou knihu automobilky Ferrari „biblí“ není zas tak daleko od pravdy. V deskách polstrovaných červenou kůží a ozdobenou vzpínajícím se koněm totiž najdete celkem 514 stran popisujících vznik, vývoj, život a současnost nejznámější italské automobilky. Název knihy je velmi jednoduchý – Il Fascino Ferrari (Fascinace Ferrari).

S vydáním pomohlo Ferrari oceňované německé nakladatelství Taschen a na designu knihy pracoval průmyslový designér Marc Newson. Kromě psané historie byly prostřednictvím knihy vydány i dosud nepublikované fotografie z minulosti Ferrari.

Alfa Romeo 4C Spider.
Přes půl Evropy s Alfou Romeo 4C: Volte cestu srdce

Nechybí zde příběhy a osudy těch nejdůležitějších osobností automobilky stejně jako podrobně uvedené úspěchy v motorsportu. Materiály pro Ferrari zpracoval italský novinář a spisovatel Pino Allievi, který se kolem aut pohybuje již řadu let a pro automobilku v minulosti napsal i další publikace.

Kniha bude nákladem limitována na pouhých 1947 kusů, čímž je odkázáno na rok založení Ferrari. Určitá část výtisků pak bude ručně podepsaná Pierem Ferrari, současně jediným žijícím potomkem zakladatele Enza Ferrariho.

Ferrari SP38.
Ferrari ukázalo zakázkový model SP38. Je jediný na světě

Prvních 250 kusů bude zájemcům nabídnuto v unikátním balení, které vypadá jako hlava dvanáctiválcového motoru a je umístěno na vysokém chromovaném podstavci ve stylu výfukového systému. Ve výsledku tak někteří šťastlivci dostanou k bibli Ferrari i odpovídající oltář.

A půjde opravdu o šťastlivce, kniha totiž jen ve standardní verzi bez podstavce vyjde na 5000 euro, tedy v přepočtu asi 130 tisíc korun. V „umělecké variantě“ s podstavcem stojí 25 000 euro, tedy asi 642 tisíc korun.

Pokud máte zájem, koupíte ji velice pohodlně on-line přímo na stránkách nakladatelství Taschen. K dispozici bude začátkem července.

Zdroj: Youtube