Film Bullittův případ z roku 1968 se Stevem McQeenem patří k legendárním snímkům americké kinematografie. Obzvlášť oblíbený je mezi znalci aut. Objevuje se v něm totiž zelený Ford Mustang, který se účastní jedné z nejnapínavějších honiček té doby. Spolu s tím, že McQeen byl známým milovníkem všeho rychlého na čtyřech kolech, se stal ze zeleného Mustangu ikonický objekt.

Byl kupodivu dlouho nezvěstný a poprvé se veřejnosti ukázal až loni na autosalonu v Detroitu, kde se představil na stánku hned vedle nového Fordu Mustang. Když se tak stalo, řada sběratelů zpozorněla. Teď se jejich sny naplnily, protože auto, které bylo jedním ze dvou vozů použitých při natáčení (druhý byl sešrotován), jde do aukce.

Subaru Baja
Svezlo čtyři a ještě náklad na korbě. Subaru Baja bylo snem praktických řidičů

Teď už se o historii dlouho ztraceného vzácného vozu ví víc. Auto v roce 1974 koupil jakýsi Robert Kiernan junior za 6000 dolarů. Byl už třetím vlastníkem. Kiernana dokonce kontaktoval sám McQueen, který chtěl auto koupit ale byl odmítnut. Když muž v roce 2014 zemřel, zdědil Mustanga jeho syt James.

Ten si slavný vůz chtěl původně nechat pro svůj vlastní filmový projekt. Pak kontaktoval Ford a nabídl mu možnost auto vystavit v Detroitu. Nyní se zdá, že chce využít slávy a vozu se zbavit. Podle odhadu aukční společnosti Hagarty by auto s takovouto historií mělo mít cenu okolo čtyř milionů dolarů, tedy v přepočtu 88 milionů korun. Uvidíme na začátku ledna, kdy proběhne aukce na Floridě.