Sobotní nehoda Richarda Hammonda při natáčení druhé řady show The Grand Tour ve Švýcarsku zasáhla jak fanoušky, tak pochopitelně i jeho zbylé dva kolegy Jeremyho Clarksona a Jamese Maye.

Hammondovi se po ošklivé nehodě zahrnující požár tisíci koňového supersportu Rimac Concept One naštěstí nestalo nic vážného, až na nepříjemně pochroumané koleno, které mu budou muset lékaři operovat a „sešroubovat".

Richard Hammond měl ve Švýcarsku ošklivou nehodu.
VIDEO: Richard Hammond měl děsivou nehodu. Jeho auto shořelo na prach

Jakmile tedy šok a okamžité starosti o zdraví moderátora opadly, samotnému Hammondovi i jeho kolegům stačila chvíle, aby celý incident a jeho následky začali tradičně vtipně a občas černě komentovat. 

Díky za propašování ginu

Ve zveřejněném videu, kde Hammond na nemocničním lehátku ujišťuje fanoušky, že je stále na živu, nezapomněl moderátor poděkovat jak obětavým lékařům, tak samotnému Jamesi Mayovi.

„Chtěl bych poděkovat všem lékařům, kteří mě od havárie dostali letecky do nemocnice a od té doby se o mě starají. A taky bych chtěl poděkovat Jamesi Mayovi, který mi sem včera večer propašoval flašku ginu… což bych asi neměl říkat nahlas," prozradil.

Richard Hammond v nemocnici po vážné nehodě.
Hammond hlásí, že není mrtvý. Nehodu odneslo koleno, musejí mu ho sešroubovat

Při popisování operace svého kolene a jeho nutném sešroubování také dodal, že vlastně dostane „švýcarské armádní koleno."

James May ve svém článku o nehodě na sociální síti Drive Tribe zmínil, že si Hammond vlastně nemusí dělat starosti, že se nemá čeho bát.

„Zlomil si kost v koleni a vloží mu do něj malou výztuhu. Ve Švýcarsku, ve světovém centru lyžařských zranění, umí dělat věci pořádně," prohlásil.

May vtipkoval i dále, když na fotografii vedle Hammonda drží na oko vytažený kabel podpůrných lékařských přístrojů.

„Udělal jsem světu laskavost a odpojil ho, on však stále žije."

Humor moderátory neopouští ani v těžkých chvílích.Zdroj: youtube.com

Když se Hammond na videu z nemocnice omlouval své manželce a dcerám za to, že se choval jako idiot, May mu stačil před obličej ještě umístit knihu s názvem „Idiot Brain", tedy „Idiotův mozek". Asi dárek pro dlouhé chvíle na lůžku…

Po návratu bude prý Hammond uklízet a kolegům vařit kávu

A svůj pohled na nehodu pak May zakončil "povzbudivými" slovy: „Do mrtvoly má daleko a ke všemu se vrátí domů ještě trochu vylepšený oproti birminghamskému originálu."

Clarkson zase na jednu stranu připustil, že Hammondovo zranění je vážná komplikace, která poznamená natáčení druhé série pořadu The Grand Tour, na druhou ale prý najde parťákovi jinou práci, aby byl týmu užitečný.

"Zatímco přepisujeme scénáře, protože Hammond nebude moct v příštích měsících řídit, on si leží v posteli ve švýcarských Alpách a běhají okolo něho hezké sestřičky, které mu splní všechna přání. A ještě mu dávají "oblbováky"," postěžoval si. 

Příští týden se ale Hammond vrátí do londýnské kanceláře. "A to je dobře, protože nám došel toner v kopírce, dívka, která nám vaří kávu, je na dovolené a náš sklad potřebuje uklidit. To jsou podle mě úkoly, které zvládne i na jedné noze," těší se Clarkson.