K některým místům se lze autem jen přiblížit. Ale proč by pak měl nebohý člověk chodit po svých, když do cíle může dojet třeba na skládací motorce? Přesně to napadlo inženýry japonské automobilky na začátku osmdesátých let. Dali vzniknout unikátnímu vozu Honda City Turbo, který je vybaven miniaturní motorkou Motocompo. Co na tom, že mu zabírá celý kufr!

Samotná Honda City Turbo spadá velikostně do kategorie nejmenších japonských aut známých jako kei car. Zapadala by úplně, kdyby neměla příliš velký motor. Pod přední kapotou totiž trůní přeplňovaný řadový čtyřválec o objemu 1,2 litu. Je spojen s manuální pětistupňovou převodovkou. Prodávané auto má najeto jen 86 tisíc kilometrů.

Kempovací vozík BMW a The North Face
BMW navrhlo vlastní kempingový vozík. Inspiroval se dávným konceptem

Pokud se hned nepodíváte do kufru, tak vám bude Honda City Turbo připadat jako obyčejný hatchback. Zavazadlový prostor ale skrývá překvapení. Futuristicky střižená motorka Motocompo má maličký dvoutaktní motor o objemu 49 ccm, který je schopen produkovat výkon dva a půl koně. Počítá se tedy s tím, že do cíle bude vozit hlavně malé a lehké Japonce.

I když se Honda City Turbo s motorkou v kufru zdá být jako čirý nesmysl, jde o zajímavý sběratelský kousek, který je otiskem doby a nesmazatelným kusem automobilové historie. Navíc je poměrně dostupný. Auto se nyní prodává za 13 500 dolarů, tedy okolo 300 tisíc korun. Jde ale o aukci a cena může ještě stoupnout. Pokud si ho chcete přihodit, navštivte stránky Bring a Trailer. Má to jen jeden háček, vůz je momentálně na Floridě. Co by ale hipster pro svůj výjimečný vůz neudělal?

Pokud si ještě nedokážete představit, jak by vám to v s Hondou City Turbo nebo Motocompem slušelo v Krymské ulici před jednou z mnoha kaváren nebo vegetariánských a raw restaurací, pak se podívejte do přiložené fotogalerii nebo na následující video:

Zdroj: Youtube