Už jsou to bezmála čtyři roky, co Hyundai v Detroitu představil studii Santa Cruz. Od té doby ale Hyundai oficiálně o eventuální sériové výrobě neřekl ani slovo. Luc Donckerwolke, šéfdesignér korejské značky, však po britský magazín Autocar řekl, že Hyundai na tomto užitkovém voze skutečně pracuje.

Design vozu je již schválený a v současnosti se pracuje na finálních detailech. Donckerwolke o konkrétním datu uvedení nemluvil, ale zmínil, že sériový automobil se objeví co možná v nejkratší době, pravděpodobně už v roce 2020.

Hybridní Porsche 911 potvrzeno! Ale neuvidíme ho dřív, než v roce 2022

Primárním trhem by měl být ten americký, ovšem zda se Santa Cruz (jméno nebylo zatím potvrzeno) postaví proti strojům velikosti Fordu Ranger či F-150 zůstává záhadou. Dá se však předpokládat, že Hyundai bude svůj pick-up prodávat i na jiných trzích, kde poptávka po tzv. full-size pick-upech není tak vysoká. To by znamenalo konkurenta pro Navaru, Ranger nebo Amarok.

2014 Hyundai Santa Cruz ConceptZdroj: Hyundai

Vyrábět by se měl společně s Tucsonem v továrně v Alabamě. Kromě pick-upu od Hyundai je v plánu také sesterské provedení pod značkou Kia, které by navzájem měly zcela lišit. Mluví se také, že si obě značky rozdělí trhy, aby na sobě navzájem nekanibalizovaly. To by znamenalo, že pick-up Kia by se rozhodně nevyráběl na území USA.

V galerii si můžete koncept Santa Cruz z roku 2015 detailně prohlédnout.