Jméno Castagna Milano vám nejspíše nic neřekne, protože tato tuningová společnost není bůhvíjak známá. To ale neznamená, že by nedělala zajímavé kreace. Mezi ty nejvýznamnější patří kvaziplážová bugina a vládní limuzína na základech Fiatu 500 či kupé provedení RR Phantom, které lidé z Castagna Milano představili v době, kdy Rolls-Royce měl takový model maximálně na papíře.

Audi Q3
Nové Audi Q3 už má české ceny. Ve výbavě je vždy obří dotykový displej

Dalším opravdu neotřelým nápadem této milánské tuningová společnosti je Audi A8 Avant Allroad. Bez debat jde o nejodvážnější počin firmy Castagna, a to navzdory, že základem je 12válcový model předchozí generace.

Designéři z Castagna Milano dokázali poměrně úspěšné proměnit sedan v kombi tím, že léto limuzíně vzadu protáhli střechu (nejspíše plasty vyztuženými uhlíkovými vlákny) a zbytek vozu doplnili o prvky známé z provedení Allroad. To znamená, že tento unikátní kombík je vybaven zvýšeným podvozkem, plastovými lemy okolo kol, bočními nášlapy a unikátním zadním nárazníkem s náznakem ochrany podvozku. Podobně je řešený také přední nárazník.

Audi A8 Avant Allroad by Castagna MilanoZdroj: Castagna Milano

Jedinečné Audi A8 Avant Allroad se nachází v počátečním stádiu vývoje a informací je zatím poskrovnu. Jistý je pouze motor, a tím je dvanáctiválec 6,3 FSI, který v základním provedení má 368 kW (500 koní) a 625 Nm. Castagna Milano v dohledné době zveřejní kompletní specifikaci a také větší počet fotek. A my budeme u toho.