Asi nikdo nepochyboval, že právě na tomto známém přírodním okruhu bude kompaktní sedan o výkonu 600 koní (441 kW) excelovat, ovšem výsledek patrně předčil i mnohá očekávání. Díky vyladěnému podvozku, vylepšené aerodnynamice a mimo jiné i pneumatikám Michelin Pilot Sport Cup 3, zajel totiž Jaguar čas 7 minut a 21 sekund a stal se nejrychlejším sériovým sedanem na trati.

Svou jízdou Jaguar o 11 sekund předběhl dosavadního rekordmana v podobě Alfy Romeo Giulia Quadrifoglio a o chlup porazil třeba i supersportovní Ferrari 488 GTB.

Jaguar XE SV Project 8.
Jaguar XE SV Project 8: Nejvýkonnější auto značky má 600 koní, vznikne 300 kusů

Nejlepší na celém rekordu je ovšem každopádně video z jízdy. XE SV Project 8 jede jako střelený, pohon všech kol si zmužile počíná při přenášení výkonu na asfalt a hlavně je tu všudypřítomný úžasný řev, linoucí se z titanového výfukového systému.

Zdroj: Youtube

Automobilka ostatně tvrdí, že Project 8 je nejextrémnější vůz určený do běžného provozu, jaký kdy Jaguar postavil. Jeho kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválec nabízí výkon 600 koní. Akcelerace z nuly na 100 km/h za 3,3 sekundy je z kategorie supersportovních vozů a nejvyšší rychlost dosahuje 322 km/h.