Italská automobilka Alfa Romeo vyráběla velká užitková vozidla naposled v třicátých letech minulého století. Z její fabriky vyjížděly hlavně autobusy, trolejbusy nebo dodávky. To už je ale dávno zapomenutá doba, dnes vyrábí stylové sportovně střižené vozy a aktuálně ji před krachem zachraňuje SUV Stelvio. Představte si ale situaci, kdy by se pustila do výroby moderních tahačů.

To přesně udělal nezávislý korejský designér Taekang Lee, který na internet vypustil snímky svého návrhu kamionu Alfa Romeo. Na první pohled je patrné, že jde o velmi zdařilé dílo, které v sobě kombinuje známé detaily z vozů italské značky a velkému kamionu kupodivu poměrně přirozeně sedí.

RAM Heavy Duty
Tento pick-up je tak silný, že by v Evropě zahanbil i kamion

Nápadná je hlavně masivní replika známé čelní masky vozů Alfa Romeo, které se říká Scudetto. Gril s obřím logem přechází do čelního skla a simulace rámečku masky tak obklopuje prakticky celou příď tahače. Vůz má známé světlomety s LED pro denní svícení a na boku karoserie nechybí ani logo Quadrifoglio verde, tedy zeleného čtyřlístku, kterým Alfa Romeo obdařuje své nejrychlejší modely.

No, kamion by určitě nejrychlejší nebyl. Byl by ale bezesporu tím nejzajímavějším a snad i nejkrásnějším tahačem, který by se po silnicích pohyboval. V šedi hranatých kamionů s prakticky stejnými tvary by vynikl i svým typickým červeným lakem. Alfa Romeo by se měla pustit do práce!