Dovolená na kolech je snem mnoha lidí. Nedávno jsme navštívili výstavu karavanů a obytných vozů v Brně. Byly zde k vidění vozy luxusní i obyčejné. Všechny ale měly jeden problém. Až na obří Concorde, které jsou vlastně pojízdným hotelem velikosti náklaďáku, byly všechny stejné – bílá karoserie zvenčí a nudný design s kuchyňským koutkem vpředu, malou sprchou uprostřed a ložnicí vzadu. Jako by se už ve světě karavanů nedalo nic vymyslet!

A pak přišla firma Land Ark se svým karavanem Draper. Stačí se jen podívat a je jasné, že tohle bude něco výjimečného. Jako by přívěs navrhl architekt. Má šikmou střechu, rozměrná okna a opravdové vstupní dveře, ke kterým vedou dřevěné schody. Po zaparkování si můžete rozložit vlastní malou terasu na kterou se dostanete přes velké skleněné „šoupačky“. To v žádném jiném karavanu zřejmě nenajdete.

Moderní architektura se samozřejmě prolíná i dovnitř vozu. Rozhodně ale není studená. Obytný prostor je kompletně obložen světlým dřevem. Z fotek je úplně cítit jeho vůně. Tento materiál vhodně zkombinovali třeba s chromovými spotřebiči, jako je samostatně stojící lednice nebo digestoř.

Land Ark DraperZdroj: Land Ark

Když už je řeč o kuchyni, ta svou velikostí zesměšní všechny ty koutky z běžných karavanů Standardní linka má moderní styl, velký dřez, troubu a plynový vařič běžné domácí velikosti. V karavanu je i prostorná koupelna s toaletou, sprchou a umyvadlem, což je lahůdka pro ty, kteří vzpomínají na mokré stísněné prostory běžných „bydlíků“, kde jsou WC a sprcha v jednom celku.

Spí se sice ve zvýšeném patře, do kterého se musíte dostat po zabudovaném žebříku, ale za to vás uvítá rozměrná manželská postel umístěná do úžasně prosvětleného prostoru díky velkým oknům. Výhled budete mít všude kolem.

Obojživelný karavan
Po tomhle touží hodně lidí: Na trhu je obojživelný karavan

A co za to? Jde o výjimečný karavan, se kterým vzbudíte rozruch v jakémkoliv kempu. A možná si ho nakonec odvezete někam na pozemek s úžasným výhledem a odstěhujete se do něj. Proto se cena 144 900 dolarů, tedy asi 3,3 milionu korun vůbec nezdá nízká. Prohlédněte si úžasný domov na kolech v přiložené fotogalerii.