Manželský pár Wayne a D'Ann Rauhovi z Texasu vlastní sbírku dohromady 140 automobilů. Z toho je však 80 vozů právě legendární Dodge Viper. Oficiálně tak mají na svém pozemku největší kolekci Viperů na světě.

Mezi vozy najdete jak ty úplně první ročníky, tak třeba úplně poslední okruhově zaměřený Viper ACR. Vlastně jde o průřez historií Viperu.

Některé kusy pak mají klasické barvy z výroby a některé zase velmi neobvyklé lakování jako třeba zlatý Viper z roku 2010 nebo první generace uctívající Spider-Mana.

Čtěte také: VIDEO: Řidič si spletl pedály, po nehodě skončil na střeše domu

Všechna auta pravidelně používají na každodenní pojížďky, a proto jim také ukládají řádnou péči. Pokud s některým z Viperů vyrazí na delší cestu, zpátky doma následně auto čeká celková očista a servis.

Pokud si navíc myslíte, že většina vozů patří Waynovi, budete zajímavě překvapeni. Mnohem větší lásku pro Vipery má totiž jeho žena D'Ann, která z osmdesáti aut vlastní 59 kousků.

Čtěte také: Sběratel shromáždil těžko uvěřitelných 700 aut. Brzy budou na prodej

Odhadovaná hodnota celé sbírky má být v přepočtu asi 190 milionů korun. A jelikož byla výroba Viperu tento rok ukončena, vypadá to, že do budoucna bude cena každého z vozů už pouze stoupat.

Když si začnete hrát s kalkulačkou, vyjde vám, že za takové peníze byste mohli mít přes 860 Fabií v základní výbavě. Zajímavé číslo vznikne také, pokud bychom chtěli zhruba sečíst počet koní všech Viperů v garážích manželů Rauhových.

Čtěte také: Koňská síla prý nestačí. Nissan chce u svých aut udávat výkon ve velbloudech

I když budeme počítat, že každý Viper má v průměru kolem pětistovky koní – 1. generace 405 koní, 5. generace až 652 koní – vyjde nám krásných 40 000 koní (29 420 kW).

V rámci desetiválcových motorů je to dále celkem 800 válců a s průměrným objemem motoru 8,2 litrů nakonec 652 litrů zdvihového objemu při sečtení všech aut dohromady.

Ptáte se, jak manželé osmdesát Viperů uživí? Oba figurují v ropném průmyslu, pro vlastnictví velkoobjemových a nechutně žíznivých aut tedy asi ideální shoda.

Zdroj: Youtube