Nejvýkonnější varianty z nabídky značky MINI jsou nově vybaveny novou technologii čistění výfukových plynů, díky čemuž oba modely splňují emisní normu Euro 6d-TEMP. Změny se nikterak nedotkly výkonů, 2litrový, dvakrát přeplňovaný čtyřválec má stále výkon 231 koní a 320 Nm točivého momentu. Díky tomu hatchback zrychlí z 0-100 km/h za 6,3 sekundy, o 0,3 rychleji než otevřená verze.

BMW M2 Competition
Test: BMW M2 Competition umí cupovat pneumatiky i jezdit za 9 /100 km

Se zážehovým filtrem pevných částic a manuální převodovkou jsou emise CO2 na úrovni 158-157g/km, zatímco kabriolet má v závislosti na výbavě 162-161 g/km.  Volitelná 8stupňová automatická převodovka emise ještě více sníží - 142-140 g/km, respektive 148-145 g/km.

MINI tvrdí, že filtr pevných částic byl do výfukového systém integrován tak, aby nenarušovat typické brumlání čtyřválcového motoru, který zní skutečně fantasticky.

Modernizované MINI John Cooper WorksZdroj: MINI

Faceliftované MINI JCW se chlubí několika novými položkami výbavy, které zájemce dostane jako součást standardní nabídky. Nová jsou 17palcová kola z lehké slitiny či kožená skořepinová sportovní sedadla. Součástí standardní výbavy jsou také sportovní podvozek a brzdy, ED přední a zadní světla nebo dešťový senzor.