Právě proto koukáte na zřejmě nejdražší McLaren 675LT na světě. U striktně limitovaných superaut se taková prohlášení mohou vytvářet velmi lehce, nicméně u tohoto McLarenu bylo zaškrtáno všechno a na list požadavků dopsáno ještě o mnoho více.

Konkrétně se jedná o otevřený model Spider z 25kusové kolekce Carbon Series, přičemž jde o jedno ze tří aut, které je lakováno velmi tenkou vrstvou laku. Karbonová vlákna jsou tak z některých úhlů stále vidět.

Speciální odstín modré je od divize MSO, která u McLarenu splňuje bohatým zákazníkům všechna přání v rámci zakázkových úprav jejich vozů. Čistý pruh uprostřed je pak ohraničen zlatými linkami.

McLaren 675 LT Carbon Edition.Zdroj: McLaren Beverly Hills

Zlata je mimochodem více. Z pravého zlata jsou například závažíčka na kolech, stejně jako tepelný štít v motorovém prostoru. Tento způsob odrážení tepla používal i legendární McLaren F1, který náš zámožný majitel vlastní samozřejmě taky.

Aby toho nebylo málo, vepředu má tento 675LT Spider, jako další poctu modelu F1, staré logo McLaren. To bylo vytvořeno z milimetr silné fólie stříbra a je zapuštěno v posledních vrstvách čirého laku.

Čtěte také: Unikátní Porsche 959 jde do aukce. Cena bude astronomická

Splnění všech přání trvalo pobočce McLarenu v Beverly Hills více než 100 hodin čisté práce. K tomu ještě připočtěte majitelovy tři výlety do hlavního velitelství McLarenu ve Wokingu v Anglii.

Konečná částka za specialitku se vyšplhala na v přepočtu zhruba 20 500 000 korun. Pro představu, oficiální cena 675LT Spider je o polovinu nižší.

Za tuto cenu byste mimochodem pořídili třeba 80 nových Fabií…

Zdroj: Youtube