Čtyřiašedesátiletý Mohammed Al Malaheem z vesnice Al Jaya poblíž jordánské pouště tvrdí, že jeho zákazníci si užijí pětihvězdičkový luxus. Na tamní poměry tedy možná opravdu.  

Za nápadem obytného Brouku ale měla být snaha rozvinout a přiblížit turisticky zajímavá místa návštěvníkům země. V místě s nádherným výhledem na krajinu a poblíž hradu z 12. století tak v roce 2011 zaparkoval vysloužilý Volkswagen a rozhodl se ho nabízet jako hotel. Samozřejmě jednopokojový. A od té doby se mu prý dveře netrhnou.

Porsche 911 Carrera T.
Porsche představuje 911 Carrera T. Model pro puristy je lehčí a ovladatelnější

Vnitřek Brouku zařídila dcera Al Malaheema. Interiér tak nabízí postel pro dva lidi a hromadu polštářů tradčních pro oblast Středního východu. Samozřejmostí je pak hotelová služba v podobě domácí snídaně, nabídky kávy, čajů a jordánských specialit.

Malý, bez koupelny, ale drahý

Al Malaheem si ke všemu vzal dokonce půjčku, aby mohl v blízké jeskyni vytvořit hotelovou recepci. I zde je nabízeno občerstvení, ale také zde sídlí malý obchod se suvenýry a hlavně použitelná koupelna s toaletou.  

Škoda 763.
Škoda 763 měla být jedním z nejrychlejších aut v ČSSR. Bála se ji i bezpečnost

U příjezdu na místo návštěvníky uvítá cedule s nápisem, že jde o nejmenší hotel na světě. Oficiálně nejmenším hotelem podle Guinnessy knihy rekordů má být sice Eh'häusl v německém Ambergu, je však pravděpodobné, že oficiální notáři by Al Malaheemův příbytek hotelem asi nenazvali.

Nakonec jde tedy hlavně o zážitek z bezpečného přenocování u jordánské pouště. Cenovkou by se ale mohl pokoj v Broukovi vyrovnat i některým lepším hotelům v civilizovaném světě. Za jednu noc s plnou penzí totiž zaplatíte 40 jordánských dinárů, tedy v přepočtu asi 1200 korun.