Mít klasické Porsche, ale nemuset řešit typické problémy, které se týkají starých aut? S úpravci, kteří se soustřeďují na přestavbu youngtimerů do použitelné podoby se v poslední době roztrhl pytel. Kdo by neznal Singer? Další zajímavou dílnou je německý DP Motorsport, který má za sebou už pár podařených kousků. Posledním z nich je Speedy Irishman.

Speedy Irishman je přezdívka pro upravené Porsche 911 generace 964, protože se chlubí klasickým zeleným lakem Irish Green. Úpravce rozšířil karoserii, když jí nastavil boky pomocí lakovaných kevlarových dílů. Parádní jsou pak kovové rámečky kolem světel, zpětná zrcátka nebo kliky. Úpravou prošel i kryt motoru.

Jaguar XJR-15
Třináct nejlepších sportovně zaměřených modelů značky Jaguar. Pokochejte se

Kabina je přímo překrásná. DP Motorsport nasadil luxusní volant Momo Prototipo a pro řidiče připravil sportovní sedadla od Recara, která jsou provedena v klasických barvách. V interiéru se střídá kůže a semiš. Lahůdkou jsou pak vrtané kovové pedály.

DP Motorsport Porsche 911 (964)Zdroj: DP Motorsport

Měnila se ale výbava i nad zadními koly. Tam si své místo našel šestiválec o objemu 3,8 litru, který disponuje výkonem 321 koní. Nahradil původní tři-šestku. Řadí se pomocí manuální pětistupňové převodovky a auto využívá i diferenciál s omezeným prokluzem. Odpružení dodala značka KW Clubsport.

Samozřejmě, že tento jedinečný kousek není z nejlevnějších. Vlastně vyjde dráž, než aktuální nové Porsche 911. Zaplatíte za něj v přepočtu 5,2 milionu korun. Zase ale budete vlastnit auto, které nikdo jiný na světě zatím nemá.