Značka Honda v tichosti představila Sound Sitter, tedy jakousi zvukovou chůvičku v podobě plyšového dvoudveřového kupé, které umí věrně reprodukovat zvuk motoru. Podle výrobce chůvička Sound Sitter vznikla jako experiment, když věci přišli na to, že běžící motor má uklidňující efekt na malé děti.

Plyšová hračka má v sobě zabudovaný dálkově ovladatelný reproduktor, který vydává zvuk motoru Hondy NSX.

Vysokootáčkový motor není ničím, co by si člověk normálně asocioval s uklidňujícím elementem k uspávání těch nejmenších, ovšem Honda tvrdí, že podle několika na sobě nezávislých studií zvuk motoru novorozeňata opravdu uklidňuje. A to proto, že se podobá zvukům, které embryo vnímá v mateřském lůně. Například tak krve nebo tlukot srdce. Jde o nízkofrekvenční zvuky a Honda tvrdí, že také její vozy vydávají zvuky nižší, než 250 Hz.

Honda NSXZdroj: Honda

Honda vybírala z 37 modelů a jako nejvhodnější vybrala nové NSX, přičemž mezi dalšími kandidáty byly například modely Integra, Prelude a S2000.

Chůvička je sice stále v procesu vývoje, nicméně rodiče, kteří už měli možnost ji vyzkoušet, její blahodárný vliv na plačící dětipotvrzují. Honda v této hračce vidí velký potenciál, protože téměř tři čtvrtiny matek se obávají situace, kdy jejich dítě začne nahlas plakat na veřejnosti.