Mít klasické auto je prima, ale na každodenní ježdění po městě se určitě nehodí. Volkswagen ale přišel se zajímavým řešením. Majitelům starého Brouka totiž nabízí kompletní přestavbu na elektromobil. Brouků do zdi jezdí po světě dost, ale tento má celý pohon právě od své mateřské značky.

Autu vypreparují motor s převodovkou a místo toho nasadí elektromotor. Ten má výkon 81 koní a točivý moment 210 Nm. To není až zas tolik a Brouk po přestavbě potřebuje 8 sekund na to, aby dosáhl rychlosti 80 km/h. Maximálně zvládá 150 km/h. O rychlost u klasických aut ale obvykle nejde.

Volkswagen ID.3
Elektrický Volkswagen si zamluvilo 30 tisíc lidí. Budou na něj čekat skoro rok

Na palubu se instaluje baterie o kapacitě 36,8 kWh, která má zaručit dojezd až 200 kilometrů na jedno nabití. K dispozici je i rychlé dobíjení vozu, u veřejné stanice by se kapacita baterie měla doplnit za hodinu asi ze tří čtvrtin. Elektrický brouk je jen o něco těžší než benzinový.

Pokud máte doma Brouka, můžete kontaktovat společnost eClassics, která pro Volkswagen vozy přestavuje. Tam vám i sdělí bližší cenu. Volkswagen eBeetle si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.