Přemýšlíte, že byste svých zhruba 60 milionů korun chtěli utratit za nové Bugatti Chiron? Pak si pospěšte. „Z celkem 500 kusů plánovaných na výrobu zbývá volných už méně než 100,“ řekl americkém magazínu Car And Driver mluvčí tamního zastoupení Bugatti Tim Bravo.

Výroba je ale navíc pomalá, automobilka doručila zatím jen 180 kusů z objednaných čtyř stovek. Pokud si tedy nyní zamluvíte Bugatti Chiron, dostanete ho nejdříve v roce 2022, tvrdí magazín ve svém článku.

BAC Mono Centenary
Zběsilé britské formule na silnice už vyrobili 100 kusů. Slaví speciální verzí

Určitě to ale za čekání bude stát. Chiron je totiž adeptem na titul nejrychlejšího auta světa. Jeho šestnáctiválcový motor produkuje výkon 1500 koní a maximální točivý moment 1500 Nm. „Chiron může pohodlně jet rychlostí 440, možná i 450 km/h. To se ale možná nikdy nedozvíme,“ řekl šéf automobilky Stefan Winkelmann. Naznačil tak, že se o nový zápis rekordu zřejmě automobilka zatím pokoušet nebude.

Podle Tima Brava si zákazníci vybírají povětšinou ostřejší verzi Chironu nazvanou Sport. Ta má sice stejný výkon, ale upravený podvozek i aerodynamiku. Bugatti se také drží tradice a staví nejrůznější speciální edice. Naposled se ukázal na autosalonu v New Yorku model Chiron 110 Ans, který slaví kulaté výročí od založení automobilky. Můžete si ho prohlédnou v galerii.