Na speciální výstavě o cestovním ruchu ve Stuttgartu se kromě jiných rekreačních vozidel představila i novinka společnosti PlugVan. Jedná se o výjimatelný obytný modul, díky němuž lze nákladový prostor klasické skříňové dodávky přeměnit v příjemné prostředí rekreačního vozidla.

Pokud zrovna převážíte palety s různým zbožím, může stát modul na výsuvných nožičkách s kolečky někde v garáži nebo v zadní části skladu. Pokud se ale chystáte vyrazit na víkend do přírody, můžete během pěti minut modul naložit. Uvnitř vozu se ukotví pomocí klasických upevňovacích ok.

Bohužel, zůstalo jen u návrhu.
Karavan z tříkolky dokazuje, že cestovat s obytným vozem lze i single

Modul je navržen tak, aby byl univerzální pro různé velikosti dodávek. Jak stěny, tak i strop je totiž možno prodlužovat. Modul je vybaven prakticky stejně, jako obytná auta. Tudíž zde najdeme kuchyňku s lednicí a sporákem, nádržemi o objemu 43 litrů na čerstvou a odpadní vodu, místo na sezení, které lze přeměnit na lůžko a elektronicky ovládané topení a klimatizaci.

Pokud má zákazník zájem, může dokonce různé funkce modulu ovládat pomocí hlasové asistentky Amazon Alexa.

Ceny začínají za méně vybavený modul na úrovni zhruba 154 000 Kč, pokud si zákazník přeje kompletní výbavu, tak zaplatí v přepočtu 512 000 Kč.

Na to, jak to uvnitř modulu vypadá, a jak se sním manipuluje, se můžete podívat v naší fotogalerii: