Jednou z hvězd akce Pebble Beach se stal koncept elektromobilu značky Mercedes. EQ Silver Arrow je podle oficiálního vyjádření automobilky poctou vozům, které ve třicátých let v Německu překonávaly rychlostní rekordy. 

Tento konkrétní počin odkazuje na W125 Rekordwagen, což byl prototyp odvozený od závodních speciálů. Poháněl ho dvanáctiválcový motor s objemem 5,3 litru. Ten v Německu v roce 1938 dokázal stanovit rychlostní rekord přes 430 kilometrů v hodině.

Rekordwagen MercedesZdroj: Mercedes-Benz

Vystavovaný vůz měří na délku 5,3 metru a má karosérii z uhlíkových vláken. Tvary původně navrhl Mathias Schenker, který působí v kalifornském designovém studiu Mercedesu, ale definitivní podoba je dílem šéfdesignéra Gordena Wagenera.

Limojet
Tohle je šílené: Proudový letoun předělaný na limuzínu!

V útrobách vozu se skrývá elektromotor s výkonem 738 koňských sil (o 13 více než kolik byl schopný vyprodukovat agregát ve zmíněném Rekordwagenu) a baterie s kapacitou 80 kWh. Ta je schopná teoreticky zajistit dojezd 400 kilometrů.

Vůz samozřejmě nebude určen pro sériovou výrobu. Už jen proto, že je pouze jednomístný. Nicméně, pohonný systém bude nejspíše využit pro chystané AMG elektrické vozy, které budou konkurenty třeba Porsche Taycan.