Přestože jsme o elektrifikaci některých budoucích modelů Porsche už slyšeli dříve, německý magazín Manager přišel s informací, že zástupci této sportovní značky chtějí mít elektrifikované všechny své modely s výjimkou Porsche 911.

Za tímto smělým plánem by měl stát generální ředitel Porsche Oliver Blume, jenž se nechal slyšet, že vývoj elektromobilů a modelů s pouze spalovacími motory by byl neúnosně nákladné.

To je samozřejmě pravda, ovšem nějak si neumím představit, že by Porsche, které pro většinu milovníků automobilismu a motorsportu představuje ideální obraz sportovní značky, mělo vyrábět z větší části elektromobily.

Porsche a Hyundai investují velké finanční prostředky do rozšířené reality

Porsche na příští rok odhaduje, že prodeje elektromobilů budou činit nějakých 0,2 %, což je ale v přímé souvislosti s tím, že vývoj Taycanu ještě není u konce. Do roku 2022 by to mělo být už 17,7 % a na konci roku 78,74 %, vyjma modelu 911.

Zůstává tedy otázkou, zde jde o výplod člověka, který nezohledňuje tradici značky Porsche, nebo vizionáře, který správně odhaduje budoucí vývoj trhu. Ostatně si vzpomeňte, co se dělo okolo Caymanu, který vlastně Porsche z části zachránil před úpadkem.