Lidí, kteří touží mít ve své garáži něco opravdu unikátního, by možná mohli zvážit svoji účast v aukci, která se na portálu eBay koná až do úterý 25. září.

K mání je zde automobil, který minimálně při pohledu zvenčí vypadá jako automobil z třicátých let minulého století ve stylu art deco. Charakterizuje ho dlouhá kapota a obří blatníky. Přitom právě jen ty jsou skutečně dobové - pocházejí z modelů značky Chevrolet z druhé poloviny třicátých let.

Před 35 lety se "užovka" změnila v "emko" - aneb facelift Škody 105/120

Všechno ostatní je podstatně modernější. Největším překvapením je pravděpodobně kabina. Je to totiž Audi TT. Znalci určitě poznají i některé další použité součástky - například zadní světla jsou opět z produkce značky Chevrolet, ale první generace Corvette.

Retro kupé vzniklé přestavbou Audi TT a Chevrolet CorvetteZdroj: eBay

Pod kapotou se nachází opět motor z tohoto kultovního modelu. Pochopitelně jde o osmiválec s objemem 5,7 litru. O výkonu se v aukční dokumentaci nic neříká, ale dá se očekávat zhruba 345 koní.

Mobilní chata ioCamper
Maďaři vymysleli skládací chatu. Převezete ji v dodávce

Na rozdíl od exteriéru, který vypadá opravdu vymazleně a je na něm i řada skutečně zajímavých detailů už interiér tak propracovaný není. Nicméně palubní deska vyvedená z leštěného dřeva, vyhlíží skutečně retro. Nechybí ale výkonná audiosoustava a elektricky ovládané sedačky.

Vyvolávací cena za tohle všechno není nijak přemrštěná. Přihazovat se začínalo na částce 27 500 dolarů, tedy necelých 600 000 Kč.