Možná se teď podivujete nad tím, proč by chtěl někdo něco takového se svým vozem udělat. Onen důvod je však poměrně jednoduchý. Ve chvíli, kdy bude mít auto nízký výkon a vzadu dvě čtrnáctipalcová kola ve vzdálenosti pouhých 46 centimetrů od sebe, mohou jej řídit osoby již od 16 let.

Takové auto je totiž podle německých zákonů považováno za motorové vozidlo kategorie L5e a může jej řídit i omladina, která by si normálně mohla sednout přinejlepším na malou motorku. Právě jako náhrada za malou motorku potom takový vůz slouží.

Čtěte také: Škoda Yeti se loučí. Připomeňte si, jak vznikla a jak vypadaly studie

Při maximální rychlosti kolem 90 km/h, které vozy s upraveným výkonem na 20 koní dosahují, lze mluvit o relativně bezpečném městském vozítku. A navíc zejména Fiat 500 s „plovoucí" zádí vypadá zvláštním způsobem roztomile.

Jsou tu samozřejmě omezení

Bohužel z přestavby plyne i pár omezení. Ač jsou vozy homologované jako čtyřmístné, jejich užitečná hmotnost je stanovena pod 300 kilogramů, takže cvalíkům je vstup zakázán.

Jak je navíc asi docela jasné, vůz, který měl původně vzadu dvě kola v rozích a náhle je nemá, svádí poměrně lítý boj se stabilitou. Ukázku takového (prohraného) boje, lze vidět na konci přiloženého videa.

Čtěte také: Vadné brzdy, mizerná kvalita, žaloby. Na Teslu se valí jeden průšvih za druhým

Poslední otázka zní, jak je to s případnou přestavbou zpátky na běžné auto. Naladit výkon motoru zpět na běžnou hranici by nemusel být problém.

A zaslepené díry pro kola se taky znovu vytvoří, ale Ellenator bohužel nide nezveřejňuje, jak je to se změnami zadní nápravy, případně celé zadní části karoserie auta.

Zdroj: Youtube