Jak je známo, Škoda kromě aut vyrábí třeba i jízdní kola. Na internetu si můžete vybrat hned z několika modelů. Automobilka se proto ptala cyklistů, co jim nejvíc vadí na tom, když přijedou z výletu ke svému autu a chtějí se dovézt domů. Odpověděli: špinavé oblečení a špinavé kolo. Tak se to v Mladé Boleslavi rozhodli vyřešit.

Výsledkem je koncept Škoda Karoq Velo zaměřený právě na cyklisty. Auto si s sebou na palubě veze malou ale integrovanou pračku, do které stačí hodit propocený dres a stisknout tlačítko. Navíc je k dispozici i malá vapka, jíž lze zase umýt špinavá jízdní kola. Obě zařízení jsou napojena na stejný zdroj vody, proto by ji řidič neměl zapomínat občas doplnit.

I tak je to působivá energie
Byli jsme u zkoušky nového typu airbagu. Chrání auto zvenčí..

To ale není zdaleka vše. Ve výčtu zajímavostí tu pak najdete dron. Ten startuje z přední kapoty a má funkci sledování, takže si sebestřední cyklisté mohou nahrát svou jízdu. Obrázky se pak automaticky nahrají na internet, jakmile je auto blízko k domácí wifi. Takto zásobovat lze i Instagram.

Naví je na palubě ještě chladící a úložný box, ve kterém si můžete připravit na jízdu své lahve s pitím. Není nad chladné osvěžení po náročném výjezdu! Samozřejmě jde jen o koncept, Škoda chtěla ukázat, co vše se do jejího SUV Karoq vejde. Na palubě je proto i integrovaný držák jízdního kola, to pokud se už nerozhodnete kolo usadit na střechu vozu.