Současný automobilový trend se nese v duchu SUV a nejrůznějších crossoverů. Téměř všechny značky mají minimálně jeden takový model v nabídce a jedním z tahounů tohoto směru je německý Volkswagen. Dnes představovaný T-Cross nabídku značky Volkswagen dále rozšířuje.

SUV vlna je skutečně obrovská a není divu, že se výrobci snaží udržet co nejdéle a například výše zmiňovaný Volkswagen oznámil, že do roku 2025 chce nabízet ne méně než 30 modelů SUV a crossoverů. V tomto čísle však Volkswagen zohledňuje také trhy, jako je USA, Jižní Amerika a Čína, kde se prodávají SUV automobily, které v Evropě nevídáte.

Bentley budoucnosti
Bentley v roce 2050: Tak budou vypadat luxusní auta podle studentů designu

Volkswagen si je ohledně svých SUV poměrně hodně jistý. Tiguan je momentálně s více než 5 miliony prodaných kusů jedním z 10 nejprodávanějších automobilů na světě. V závěsu je Touareg, kterého se prodalo více jeden milion kusů. Volkswagen T-Roc, nejmladší z „Evropanů“, se rovněž těší velké popularitě. Za necelý rok se ho prodalo přes 130 tisíc kusů.

Že nejde o přehnaně ambiciózní plán, dokazuje americký trh, kde Audi prodává ročně více jak polovinu svých vozů s označením Q. Také její plán je do roku 2025 prodávat přes polovinu všech vozů SUV a crossover.

V galerii se můžete podívat na nejnovější SUV a crossover modely od Volkswagenu.