Suzuki Jimny je hit. Japonská automobilka má aktuálně na řadě trzích víc registrovaných zájemců, než stíhá dodávat aut. Není divu. Kombinace nízké ceny, nápadné stylové karoserie a opravdových schopností v terénu si našla řadu obdivovatelů. Designéři i technici zkrátka uhodili hřebíček na hlavičku, pokud se máme držet klasických rčení.

Automobilka má samozřejmě radost a tak už chystá speciální modely. V Tokiu například před nedávnem představila dva koncepty. Odvážný Jimny Sierra Pick Up Style, který se inspiroval první generací vozu z roku 1970 a Jimny Survive s chráněnou karoserií a výbavou do extrémního terénu.

koncept Suzuki Jimny Sierra Pick Up Style
Že jsou poctivé offroady minulostí? Suzuki si to nemyslí

Koncept Suzuki Jimny 6x6, který máte před sebou, ale není originálem značky. Připravilo ho nezávislé studio SRK Design, které se chtělo zamyslet nad tím, jak by tento zajímavý off-road vypadal, pokud by se nechal inspirovat Mercedesem-Benz G 6x6. Výsledek se nám nezdá docela špatný, i když pochybujeme o nutnosti mít u malého auta tolik párů kol. Líbí se nám ale řada detailů, včetně navijáku vpředu a masivních výstuh nad ložnou plochou pick-upu.

Jimny se šesti koly existuje tedy pouze ve virtuální podobě a s pravděpodobností hraničící s jistotou se dá prohlásit, že ho jen tak v reálném světě nepotkáme. Ale kdo ví, nedávno jsme přece psali o Ladě Niva 6x6, která se vesele prohání cestou necestou. Nadšenců by se jistě našlo dost.

Niva 6x6 by Garage 54
Video: Lada Niva se šesti koly šejkům asi vonět nebude. Překvapivě ale funguje

Pokud vás zajímá, jak se Suzuki Jimny 6x6 „vyrábělo“, tak se podívejte na následující video zachycující celý proces.

Zdroj: Youtube