Na tachometru 911 Turbo z amerického státu Minneapolis totiž svítí vskutku úctyhodných 590 tisíc mil, tedy nějakých 949 tisíc kilometrů. Takovou vzdálenost, která zhruba odpovídá třem cestám na Měsíc, ujede osobní auto jen zcela výjimečně.

Ještě výjimečnější je tato situace ve chvíli, kdy je oním osobním autem sportovní Porsche s výkonem přes 400 koní, podávaným z plochého šestiválce o objemu 3,6 litru. Tenhle kousek to nicméně zvládnul docela dobře a v zásadě nepotřeboval ani moc nestandardní údržby.

Čtěte také: Tenhle Mercedes ujel už přes milion kilometrů. S jakými náklady?

Podle informací z Porsche Club of America, který vůz zevrubně zkoumal v roce 2015, kdy měl najeto nějakých 575 tisíc mil (925 tisíc kilometrů), měnilo se na autě vzhledem k nájezdu jen pár věcí. Nový byl alternátor, palivová pumpa, vodní pumpa, větrák, celkově třetí baterie, xenonová světla a také mechanismus výsuvného přítlačného křídla.

Co se motoru samotného týče, šestiválec je osazen vylepšenými turbodmychadly přímo od Porsche, přičemž těžko říct, jestli ta stará vypověděla službu, nebo jestli majitel jen zatoužil po vyšším výkonu. Dále je zde výfukový systém FabSpeed a s těmito úpravami produkuje 911 údajně 545 koní výkonu, tedy přibližně o 100 více než v sérii. Problém by neměl být ani s automatickou převodovkou.

Čtěte také: Pech u Porsche. Náklaďák s prototypy havaroval a odhalil chystané novinky

Zajímavý je i fakt, že majitel nabízel své auto na prodej a soudě dle toho, že nabídka z inzertního serveru již zmizela, tak jej asi i úspěšně prodal.

Vůz s obrovským nájezdem, který je jasnou ukázkou toho, že správná údržba je základ všeho, byl nabízen za 17 995 dolarů, tedy asi za 450 tisíc korun.