Video pocházející od BBC však ukazuje pouhou část odkoupených vozidel, které se po prokázání viny v kauze Dieselgate rozhodl Volkswagen odkoupit. Všechna auta na záběrech jsou tak z výroby upravena, aby při emisních laboratorních testech ukazovala nižší hodnoty produkce škodlivin, než při normální jízdě v provozu.

Odkoupená naftová vozidla pak musí někde Volkswagen samozřejmě skladovat, přičemž letecké záběry BBC ukazují právě jedno takové místo na odlehlém místě v Kalifornii.

Škoda Octavia.
Naftové ojetiny v Německu zlevňují. Vyplatí se tam už pro diesel zajet?

A pokud se vám čirá spousta vozidel na záběrech zdá jako moc, vezte, že podobných míst pro uchovávání odkoupených vozů má Volkswagen po USA celkem 37. Dohromady totiž už nahromadil zpět kolem 350 tisíc vozů za náklady okolo 7,4 miliardy dolarů, tedy v přepočtu asi 152 miliard korun.

Některá vozidla zamířila do šrotu a některá byla po dalších úpravách prodána zpátky do provozu, většinu z odkoupených vozů však chce VW opravit a postupně rozprodat mimo USA.

Automobilka přitom bude auta s podvodnými diesely odkupovat až do konce roku 2019, konečný počet vozů i jejich celková cena tak ještě porostou.  

Nízkoemisní zóna v Německu.
Evropská města se uzavírají autům. Víte, kde kvůli emisím neprojedete?

VW prý plánuje odkoupené vozy „udat“ hlavně v Evropě, neboť právě na starém kontinentu má podle vedení koncernu naftový motor zažít renesanci.

Uvidíme, jak tento plán Volkswagenu vyjde. Hlavně ve spojitosti s nedávnými kroky některých německých a dalších evropských měst, která ve svých ulicích naftová auta už vidět nechtějí.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube