Vyprávět by o tom mohl 26letý mladík, který běžně řídí právě ostré Subaru, ale v půjčovně si "na zkoušku" vybral Ferrari 458 a společně s dalšími kamarády (a zřejmě i svou přítelkyní) vyrazil na projížďku. Nebyly to ale úžasné silnice, ani vřískot atmosférického motoru o výkonu 570 koní, na co budou ještě dlouho vzpomínat.

Díky záznamu z kamery v autě si můžeme všechno prohlédnout. Nadšený řidič se prohání po zakroucených silnicích v americkém Coloradu a přitom trochu škádlí slečnu na místě spolujezdce krátkými dávkami akcelerace.

Netrvá to dlouho a Ferrari už upaluje k nadcházející těsné levotočivé zatáčce. Poté jen uslyšíme ustrašený výkřik: „Tohle je příliš rychle!". A červená 458 nedotáčivě směřuje na rande se svodidly.

Zdroj: Youtube

Posádka je sice naštěstí v pořádku, klenot italských inženýrů ale nikoli. Podle zaměstnance autopůjčovny vjel mladík do zatáčky výrazně rychleji než doopravdy měl, prý jel rychlostí 150 km/h. Mnoho lidí se ale shoduje, že nešlo pouze o přehnanou rychlost. V momentě, kdy si totiž řidič uvědomil svou chybu, jednoduše zpanikařil a dupnul na brzdy, čímž si částečně zablokoval kola a auto jednoduše nedotáčivým smykem putovalo do záhuby. Nicméně o vlastních reakcích na podobnou situaci můžeme jen planě diskutovat na internetu.

Škoda na vozidle byla také bohužel vyšší, než ukazují fotografie. Nehledě na rozsáhlé poškození karosérie to odnesla i konstrukce pod ní, tudíž se účet za auto vyšplhal do nechutných výšin. Roztrhaný interiér díky vybouchnutí airbagů už jen podtrhuje celkový stav po nehodě.

Ferrari tak utrpělo odhadovou škodu v hodnotě zhruba 6,5 milionu korun. Vše by však - naštěstí pro šoféra - měla vyžehlit pojišťovna.