Dieselové modely BMW 740d a Mercedes-Benz S 400 d měl možnost proti sobě postavit holandský magazín AutoTop. Na jednom „rozpůleném“ videu se vozy současně rozjedou a akcelerují z nuly až na maximální rychlost.

Co se předpokladů týče, obě auta jsou vybavena hodně podobnou technikou. V obou případech se pod kapotou nachází přeplňované řadové šestiválce spalující naftu. U BMW má motor objem tři litry, výkon 320 koní (235 kW) a točivý moment 680 Nm. Mercedes je při objemu 2,9 litru o jednu deci pozadu, ale výkon je hned 340 koní (250 kW) a točivý moment 700 Nm. Oba sedany shodně zrychlují z nuly na sto za 5,2 sekundy.

Mercedes-AMG G 63 od úpravce GAD Motors.
VIDEO: Řidič 1000koňového monstra se nestačil divit. Na dálnici nestíhal

Do stovky se obě auta drží naprosto shodně a ještě do přibližně 170 km/h je zrychlení v zásadě totožné. Teprve za hranicí 170 začne Mercedes konkurenčnímu Bavoráku velmi pomalu ujíždět - ovšem ani tady se nejedná o nijak propastný rozdíl. Když se na palubním počítači Mercedesu rozsvítí hodnota 250 km/h, BMW je na 247 km/h.

Rozdíl je tedy absolutně zanedbatelný, ovšem je zajímavé sledovat, jak moc jsou si konkurenční modely z jednoho segmentu dynamicky podobné.

Zdroj: Youtube