U klasického retardéru musíte zpomalit na co nejnižší rychlost, abyste si neponičili podvozek. Nehledě na to, že jejich přejíždění vytváří hluk a částečně také zvyšuje tvorbu emisí, když vás donutí v podstatě zastavit a poté se znovu rozjet.

Španělská firma Badennova nyní představuje vskutku revoluční nápad v rámci zpomalovacích pruhů. Jakmile totiž jejich retardér přejedete určenou rychlostí, pod koly jej vůbec neucítíte.

Otevřená limuzína značky Haynes.
VIDEO: V úplně prvním pornu je překvapivou hvězdou auto. Řidič na něj láká ženy

Ve chvíli rychlého přejetí pak zůstane materiál retardéru tuhý a řidiče tak „potrestá", že nejel dostatečně pomalu.

Tohle je možné díky reaktivní kapalině uvnitř gumové konstrukce retardéru. Vlastnosti kapaliny se totiž mění podle toho, jakou silou na ni působíte.

Pokud tedy působíte velkou silou a rychle, kapalina ztuhne. Při pomalém a jemném působení si však zachovává svou standardní viskozitu. Odborně se nazývá nenewtonskou kapalinou.

Honda Civic Type R.
Nová Honda Civic Type R už má české ceny. Na kolik vyjde 320koňový hot hatch?

Inteligentní retardéry jsou už používány na několika místech ve Španělsku, přičemž další zakázky firmě přichází například z Německa nebo Izraele. Prozatím je ale firma nabízí hlavně pro vnitřní použití například pro krytá parkoviště, garáže a podobně. Vývoj tedy zřejmě stále pokračuje.

Zdroj: Youtube