Jeden takový byt se nachází skoro na vrcholku mrakodrapu Porsche Design Tower ve městě Sunny Isles na Floridě. Majitel Fordu GT a youtuber z kanálu DragTimes Brooks Weisblat se nyní vydal na prohlídku tamní nemovitosti a pochopitelně sebou vzal i svůj nový supersport.

Luxusní „penthouse“ o rozloze 1858 m² totiž nabízí případnému majiteli možnost zaparkovat své automobily takřka hned vedle obýváku. Na stejném patře přitom lze uskladnit celkem 11 vozů a všechny se nahoru dostanou úžasným systémem automatických výtahů.

Nejrychlejší chata na světě.
Britský „chalupář" má nový rekord. Se svou motorizovanou kůlnou zvládl 162 km/h

Po zajetí na přípravnou plošinu jednoho výtahů tak nemusí řidič vůbec sáhnout na volant a vůz parkovat v těsných prostorech sám. To platí i o vysunutí automobilu na jeho parkovací místo.

Samotný byt je poté přehlídkou jednoduchosti, elegance a luxusu. Ve vysoko umístěném bydlení nechybí i rozlehlá terasa s výhledem na moře. Některé místnosti však nejsou dosud plně připravené, jelikož šťastný majitel těchto prostor se bude teprve hledat. A cena? 32 milionů dolarů. Tedy v přepočtu asi 678 milionů korun.  

Ilustrační foto.
Bezklíčové startování má prý na svědomí desítky úmrtí. Jak je to možné?

Jak už jméno mrakodrapu nasvědčuje, na budově otevřené v roce 2017 pracovalo designové oddělení Porsche. Celková výška čítá 195 metrů, pater je zde 60 a dokončení stavby trvalo tři roky. Kromě zmíněného nejdražšího „bytu“ se zde nachází dalších 131 bytů a celkem 284 parkovacích míst. Nejlevnější bydlení vyjde na asi 84 milionů korun.

Zdroj: Youtube