Se jménem amerického herce, závodníka a milovníka aut Steva McQueena se nejčastěji pojí vozy jako Ford Mustang z filmu Bullitův případ, nebo Porsche, které tolik miloval. McQueen měl ale pořádnou sbírku aut a neštítil se ani off-roadů. Proto si pořídil přímo od americké armády vysloužilý Jeep Willys z roku 1945.

Vlastnil ho až do své smrti v roce 1980. O čtyři roky později se auto prodalo na aukci, při které byly draženy věci z majetku slavného herce. Majitele tehdy našlo za šest tisíc dolarů. Od té doby se po Jeepu prakticky slehla zem, až nyní se objevil ve sbírce ve Velké Británii.

Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward, který patřil Muhammadovi Alimu
Rolls-Royce, který patřil Muhammadovi Alimu, našel kupce za 3,4 milionu

Jeep Willys se prodává i s certifikátem z dražby v roce 1984, který potvrzuje jeho pravost. Do aukce půjde v sobotu 10. listopadu v britském Birminghamu. Pokud toužíte vlastnit kus automobilové historie se slavným majitelem v technickém průkazu, pak si ale musíte připravit více peněz, než je na běžný klasický Jeep potřeba. Aukční síň Silverstone Auctions odhaduje finální cenu auta na 2,3 až 2,9 milionu korun. Jak ale ukázala nedávná dražba otevřeného Rolls-Royce po boxerovi Muhammadu Alim, slavné jméno může cenu klidně ještě zdvojnásobit.