Závodní Porsche 935 je legendou. Vzniklo jen 77 kusů tohoto unikátu na okruhy, jedním z nich je i stroj postavený přímo na přání další legendě – jezdi formule 1 Waltru Wolfovi. U závodních speciálů se počítá s tím, že se s nimi projedete jen po okruhu, prodávaný kus je ale homologovaný pro provoz na běžných komunikacích, což z něj dělá velmi zajímavou alternativu pro cestu za nákupy nebo do divadla.

Ideální na každý den jen i proto, že má pod kapotou poměrně potentní motor. Šestiválec o objemu 2,85 litru disponuje výkonem 552 kW, tedy 740 koní, který je dostupný v 8000 otáčkách za minutu. Síla se posílá na zadní kola přes čtyřstupňovou manuální převodovku. Prodejce upozorňuje, že auto je na 98 procent shodné se speciálem 935 K3, který vyhrál v roce 1979 známý závod Le Mans.

Porsche Carrera GT jako nové
Na prodej je 13 let staré Porsche Carrera GT. Má najeto jen 111 kilometrů

Při cestě pro rohlíky si ale budete muset dát pozor, aby nedošlo ke střetu s okolní dopravou. Bylo by to totiž velmi drahé. Karoserie je vyrobena z kevlaru, pneumatiky dodala firma Goodyear a jde o ruční výrobu. Auto zvládne uhánět rychlostí až 338 km/h.

Legenda praví, že Walter Wolf si objednal vůz přímo od firmy Kremer Racing. Chtěl přitom, aby byly na palubě hned dvě klimatizační jednotky, ta druhá měla být určena pro spolujezdce. Firma ho odbyla s tím, že to není technicky možné a ať spolujezdec nosí v létě prostě jen tričko.

I tak dal Wolf za tenhle stroj 375 tisíc německých marek, což by bylo dnes zhruba 18 milionů korun. Auto má najeto něco málo přes 10 tisíc kilometrů a prodává se na serveru Mechatronic.de za blíže nespecifikovanou cenu.

Prohlédněte si unikátní Porsche 935 v přiložené fotogalerii.