Bugatti Chrion je fascinující auto. Hypersport se šestnáctiválcovým motorem o výkonu 1500 koní dokáže pokořit 100 km/h za 2,5 sekundy. Není divu, že toto ultra luxusní auto přijde na nemalé peníze. Základní cena se pohybuje v přepočtu okolo 68,2 milionu korun a to nemluvíme o příplatcích, které ji mohou vystřelit ještě do vyšších čísel, třeba až k rovné stovce.

Teď si ale můžete koupit Chiron jako ojetinu. A překvapivě není dražší než nový vůz, což se u takových aut povětšinou stává. Aukční síň Bonhams na začátku ledna nabídne k prodeji Chiron s číslem karoserie 79507 za 2,8 milionu dolarů. To je v přepočtu 62 804 000 korun. Auto je tedy oproti základní prodejní ceně o 5 396 000 korun levnější.

Skutečné Bugatti Chiron a jeho model z Lega
"Kladenský" exemplář Bugatti Chiron obdivují nyní ve Wolfsburgu

To není až zas tak velký rozdíl, pokud hovoříme o astronomických částkách. Jenže ojetý Chiron za svůj život zdolal jen 587 kilometrů. Pokud by jako nový vyšel pouze na základní peníze, přišel s každým kilometrem o 9 192 korun a 50 haléřů své hodnoty. A to nemluvíme ještě o nákladech na první základní servis a palivo.

Zdá se tedy, že tento konkrétní Chiron bude poměrně zajímavá koupě. K vozu je navíc záruka, která platí až do září 2021. Pokud máte pár desítek milionů bokem, stavte se 17. ledna v americkém městě Scottsdale. Bude to stát rozhodně za to.

Bugatti Chrion si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii. Prodávaný kousek je na jejím konci.