Rezvani svůj kompaktní teréňák sice navrhlo s pohledem na lehká armádní vozidla, nicméně konečným vzhledem se od nich nemůže více lišit. Přichází totiž s opravdu futuristickým designem. Nakonec vozidlo dostalo vcelku příhodné jméno Tank. A i když se to nezdá, je postaveno na základě osvědčeného Jeepu Wrangler.

Dokonce i pod kapotou se skrývá technika od Jeepu, přesněji velký 6,4litrový osmiválec, který ale dává výkon 500 koní a 583 Nm točivého momentu. Ve společnosti s pohonem všech kol, uzávěrkami diferenciálů, opravdu krátkými převisy karoserie a vysokým podvozkem jde o nekompromisní terénní nářadí.

Škoda Kodiaq.
Volkswagen se bojí konkurence. Část výroby Škody chce přesunout do Německa

Rezvani svůj Tank nabízí ve dvou specifikacích off-roadové výbavy. Standardně tak máte elektronické uzávěrky diferenciálů, tlumiče Fox a 37palcové terénní pneumatiky.

Komu by to nestačilo, je k mání balíček Extreme, který Tank vybaví nápravami se vzduchem ovládanými uzávěrkami diferenciálů, silnější brzdami a ještě schopnějšími tlumiči s vyšším zdvihem.

Uvnitř dokáže být Tank vcelku luxusní, můžete mít například kožené polstrování a semišové stropnice. Nechybí pak 7,9palcový displej infotainmentu s podporou hned několika mapovacích aplikací a třeba head-up displej.

Jeep Compass.
Do Česka dorazil nový Jeep Compass, konkurent Škody Karoq. Už jsme ho řídili

Na střeše dále najdete LED světelnou rampu, nicméně až příplatková výbava nabízí vážně zajímavé vychytávky.

V rámci zabezpečení totiž můžete vybavit karoserii balistickým pancířem, kevlarovým obrněním a neprůstřelnými okny. Kola lze obout do armádních pneumatik, na nichž ujedete pořádnou dávku kilometrů i v případě defektu, a navíc můžete zažádat o lepší ochranu v oblasti nádrže, chladiče a spodní části motoru. Chytrou funkcí je i systém nočního vidění.

Ceny kalifornského Tanku začínají na v přepočtu 3,9 milionech korun. Rezervace už probíhají a první kousky zajímavého off-roadu dostanou zájemci ještě před koncem roku.

Zdroj: Youtube