Britský výrobce sportovních aut Aston Martin chystá nový unikátní model, který zároveň poslouží jako oslava spolupráce s designérským studiem Zagato. Ve skutečnosti jsou to vlastně dva vozy. Nový moderně střižený DBS GT Zagato a remake klasického modelu DB4 GT Zagato Continuation. Auta se budou prodávat po jedině v páru a to za cenu šesti milionů liber, tedy asi 180 milionů korun.

Model DBS GT Zagato bude založen na Astonu Martin DBS Superleggera, jen dostane jiný design. K pohonu tak poslouží jeho dvojitě přeplňovaný benzinový dvanáctiválec o objemu 5,2 litru. Přesná specifikace není známá, ale Superleggera dosahuje výkonu 715 koní a točivého momentu 900 Nm. Dá se tedy očekávat, že parametry novinky budou stejné, nebo lepší. Stovka by měla přijít za 3,5 sekundy a maximální rychlost bude 340 km/h.

Aston Martin DBX ve Švédsku
Video: SUV Aston Martin DBX řádí ve Švédsku. Do prodeje jde příští rok

Retro vůz DB4 GT Zagato navazuje na klasický model z roku 1960. Pod přední kapotu dostane řadový benzinový šestiválec o výkonu 380 koní, který bude pohánět zadní kola přes čtyřstupňovou manuální převodovku. Na zadní nápravě bude připraven diferenciál s omezenou svorností.

Aston Martin slibuje, že klasický retro vůz dodá zákazníkům už na konci letošního roku. DBS GT Zagato by se pak mělo dostat na silnice v poslední čtvrtině roku 2020. Firma mezitím zveřejnila první skici.