Audi chystané představení nové generace A6 nepřímo potvrdilo díky filmové soutěži, která bude premiéru novinky doprovázet. Automobilka tímto hledá mladé talenty z oblasti filmu, kteří zřejmě budou točit řadu upoutávek, zobrazujících klíčové prvky A6.

Značka totiž dodává, že zúčastnění filmaři se budou zaměřovat hlavně na komfort, digitalizaci a sportovnost modelu. Výběr soutěžících začne již 21. prosince. Oficiální premiéra nové A6 je pak naplánovaná na rok 2018, přesné datum ovšem zatím není známo.

Jeep Cherokee.
Jeep odhaluje novou podobu modelu Cherokee. Facelift přináší nová světla

Po designové stránce můžeme u A6 čekat podobné směrování jako u větší A8, která do modelové řady Audi nově přinesla ještě rozměrnější přední mřížku chladiče a tenčí světlomety, zatímco celek karoserie nabídnul jistou dávku elegantnosti a zjednodušení.

Pod kapotou se nejspíš objeví řada čtyřválcových a šestiválcových motorů, a to včetně třílitrové benzinové V6 o výkonu 340 koní (250 kW) a točivém momentu 500 Nm. Tato motorizace by zřejmě představovala vrchol standardní verze A6, přičemž ostřejší S6 se objeví později také společně s hybridními verzemi A6. Základem vozu bude nová platforma.

Očekávat můžeme i rozsáhlou výbavu nových technologií jak v oblasti komfortu, tak bezpečí. Rovněž nová A6 by totiž měla nabídnout systém autonomního řízení 3. úrovně – podobně jako větší A8.

Zdroj: Youtube