Pětidveřový liftback tak je už druhým zástupcem "pětkové" řady mezi RS modely, doplní totiž dvoudveřové kupé (RS 5 Coupé). S ním pochopitelně sdílí i techniku.

Pod kapotou tak pracuje dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 2,9 litru, který dává 450 koní výkonu (331 kW) a až 600 Nm točivého momentu. Maximum "krouťáku" je přitom k dispozici od 1900 do 5000 otáček za minutu. Motor je spojen výhradně s osmistupňovou automatickou převodovkou a s pohonem všech kol.

Zrychlení z klidu na stovku proběhne za pouhé 3,9 sekundy, stejně jako v případě kupé. Sportback umí jet 280 km/h, opět jde o totožnou hodnotu jakou  RS 5 Coupé. To si ostatně můžete připomenout v našem testu či videu.

Audi RS 5 Coupé.
TEST: Brutálně rychlé, ale hodné. Audi RS 5 Coupé je ostré auto na každý den
Zdroj: Youtube

Sportback samozřejmě díky dvěma párům dveří a velkému víku kufru přidává více praktičnosti, nabízí snadnější přístup na zadní sedadla i více místa. Zavazadelník pobere 480 litrů, po sklopení zadních opěradel až 1300 litrů.

Uvnitř se samozřejmě hraje na sportovní notu, najdeme tu tedy sportovní sedadla, sportovní volant a řadu prvků, které jsou charakteristické pro vozy z rodiny RS.

Audi zatím ukázalo americkou verzi, která se začne prodávat druhé polovině roku. Očekáváme ale, že evropské provedení dorazí ve stejnou dobu.