Na začátku června Bentley oznámilo, že míří k novému světovému rekordu. Britové se rozhodli, že se stanou výrobci nejrychlejšího sériového auta na závodech Pikes Peak. To se v neděli podařilo. Bentley Continental GT, který řídil jezdec Rhys Millen, překonal původní rekord o 8,4 sekundy.

Auto vyjelo na vrchol bájné americké hory za 10:18,488. To znamená, že mělo průměrnou rychlost 112 km/h. Celkem projelo 156 zatáček a vystoupalo o 1524 metrů do kóty 2835 metrů nad mořem. Není nutné dodávat, že jde o velmi nebezpečný závod, který si o víkendu také vyžádal jeden život.

Bentley Continental GT Convertible Number 1
Bentley se vrací o 90 let zpět. Speciální edice má logo z pravého zlata

Aby Bentley rekord zapsalo, muselo na trať poslat sériové auto bez závodních modifikací pohonné jednotky. Model proto poháněl benzinový dvanáctiválec o výkonu 626 koní, který posílá sílu na všechna čtyři kola přes automatickou převodovkou. Auto bylo ovšem oděno do nápadné zelené barvy s číslem 100 na přídí, které slaví století existence značky.

Bentley zaujalo už loni, když na Pikes Peak poslalo své SUV Bentayga. Rekord samozřejmě okamžitě využilo ke své propagaci. Proto se můžete podívat na sérii fotografií v přiložené galerii nebo na následující video, které ukazuje přípravy na slavný závod do vrchu.