Extrémně drahá auta musejí lákat své vybíravé zákazníky na nejrůznější zajímavé edice, aby za ně utratili ještě více peněz a mohli se pak chlubit, že mají něco speciálního. To je přesně případ britské automobilky Bentley, která míří na podnikatele z východu i ligové fotbalisty. A teď se rozhodla zaujmout i obyvatele nejbohatší německé spolkové země, tedy Bavorska.

Připravila totiž speciální edici svého celkem nového kabrioletu. Bentley Continental GT Convertible tak vyjede v provedení Bavaria Editon, které bude jediné na světě. Co má navíc? Inu vše, čím může vzdát čest bavorské kostkované vlajce.

Nejdražší klíčky k autu na světě
Tohle je nejdražší klíček k autu na světě. Stojí víc než Rolls-Royce

Pojďme se podívat blíže (a vy můžete v přiložené galerii). Vůz dostal 22“ kola od Mullineru. Má bílé lakování Glacier White kombinované s modrou látkovou střechou Imperial Blue. Maska chladiče je vyvedena v chromu a vše doplňují modrobílé kostky bavorské vlajky na bocích. V kabině je vše obráceně, dominuje jí modrá s bílými prvky.

Auto ručně vyrobili v zakázkovém oddělení Mulliner. Speciální edice vznikne pouze v jediném kuse a zatím není jasné, kdo se stane šťastným majitelem a kolik za ni zaplatí. Víme ale to, že Bentley vystaví svůj unikát hrdě v jednom z oficiálních showroomů značky. Není těžké uhodnout, že se tak stane v Mnichově.