Patentové kresby, které chrání vnější design připravovaného BMW M3 Touring, prozrazují prakticky vše podstatné. Navzdory tomu, že na nich není logo bavorského výrobce automobilů.

Prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Překvapením tak vlastně bude už jen design disků kol. Příď se nebude lišit od sedanu a kupé M3 a M4, na zádi se objeví tradiční čtyři mohutné koncovky výfuků uspořádané vodorovně po dvojicích na každé straně karosérie.

V současnosti je prakticky jisté, že tato novinka bude k dispozici výhradně s automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Pohon zajistí třílitrový šestiválec s přeplňováním dvojicí turbodmychadel.

Koncepční automobil BMW XM
Nejsilnější BMW od divize "M" bude SUV. Zatím se ukázal koncept

Řidiči by měl k využití nabidnout 503 koňských a nejvyšší točivý moment 600 Nm. Sedan s tímto motorem zvládá zrychlení z nuly na stokilometrovou rychlost během 3,4 sekundy, kombi bude ale spíše o něco málo pomalejší.

Je ale otázkou, zda časem nebudou k mání varianty s ještě posíleným agregátem. Značka totiž chystá na letošní květen nové M4 CSL a není vyloučeno, že BMW M nabídne také ještě exkluzivnější kombi M3.